28 Haziran 2008 Cumartesi

Türkiye aşkı bu otobüse sığar mı ?


2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın internet sitesinden derlediği bilgiye göre, 7-29 Haziran tarihleri arasında İsviçre ve Avusturya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonada mücadele edecek takımları taşıyacak tobüslerin üzerinde birbirinden ilginç sloganlar yer alıyor.

A Grubu'ndaki rakiplerimizden İsviçre'nin bayrağının rengi, kırmızı-beyaz otobüste ''Son durak: Viyana'' yazarken, Çek Milli Takımı mavi, beyaz ve kırmızı otobüsüne, ''Gidelim kazanalım, ulusumuzun rüyasını gerçekleştirelim!'' sözünü yazdırmış.

Portekiz ise milli renkleri olan kırmızı-yeşile boyadığı aracında, ''dilekten galibiyete giden yol'a dikkat çekmiş.

B Grubu'nda Avusturya'nın kırmızı-beyaz otobüsünde ''Ancak birlikte yenebiliriz!'' sloganı yer alırken, Hırvatistan mavi-beyaz ve kırmızıdan oluşan otobüsüne, ''Taraftarlarla Avrupa'nın zirvesine'' sözünü işletmiş.

Almanya siyah, kırmızı ve sarı renge boyalı otobüsüne, ''Tek takım, tek amaç'' yazdırırken, bayrağı kırmızı-beyaz olan Polonya ise ''...çünkü sadece spor ve eğlence iş yapar'' sözüne inanmış.

DİĞER GRUPLAR

''Ölüm grubu'' olarak da adlandırılan C Grubu'nda, mavi üzerine yeşil, beyaz ve kırmızı logoların yer aldığı İtalya otobüsünde, ''Gökyüzü her zaman daha mavidir'' ifadesi yer alırken, mavi, sarı ve kırmızı renkli otobüse sahip Romanya'nınkinde ise ''Romanya, sizi seviyor ve gurur duyuyoruz!'' sloganı yer buluyor.

''Portakallar'' lakaplı Hollanda takımının aracında ''Misyon bir, duygu bir, hepimiz turuncuyuz...'' yazarken, bayrağı gibi mavi, kırmızı ve beyazdan ibaret Fransa otobüsünde ise ''Beraber yaşayalım, beraber kutlayalım'' ifadesi yer alıyor.

D Grubu'nda mücadele eden takımlardan Yunanistan, mavi-beyaz otobüsünde ''Tek takım, tek rüya'' sloganını kabul ederken, İsveç'in kırmızı-beyaz otobüsünde ise ''İsveç takımı, bir rüya...'' sözüne yer veriliyor.

İspanya ''Ne olursa olsun, her ispanya İspanya'' sloganını benimserken, Rusya ise ''Rusya'da herkes tek ruh! Rusya oğullarıyla gurur duyuyor!'' sözleriyle millilerine moral veriyor.

tüm haber metni için tıklayın

Hiç yorum yok: