17 Mayıs 2008 Cumartesi

t-haber reklam çözümleri

Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kişi internet kullanıyor. Türkiye'nin aylık toplam sayfa gösteriminin 12 milyar ve bir kullanıcının günlük ortalama sayfa ziyaretinin 30 sayfa olduğu sanılıyor. Reklam alanı olarak değerlenen sayfa oranı da % 6 civarında.

Dünyada ve Türkiye'de reklam verenlerin internete ayırdıkları payın her geçen gün arttığı yadsınamaz bir gerçektir. Küresel pazarda internet üzerinden verilen reklamların rakamsal boyutu 20 Milyar $ ı aşmaktadır. Bu artışın sebebi olarak Web üzerinden verilen reklamların diğer reklam vasıtalarına göre süre ve maliyet açısından daha iktisadi olmalarının yanında; hedeflenen kitleye uygun reklam alanının daha net seçilebilmesi ve reklamın içerikten tamamen ayrılmadan, ulaşılması beklenen kitlenin ilgisine sunulması da etkili olmaktadır.

24 Mart 2008 tarihinden bu yana yayına devam etmekte olan sitemiz 1,151,068 toplam sayfa gösterimi ve 180.000 haftalık sayfa gösterimine ulaşmış bulunmaktadır. Bu da sitemize haftada 6000(*) tekil kullanıcının ( ortalama rakamlarla ) bağlandığını göstermektedir. En kötümser tahmin ile www.t-haber.com sitesi haftada 2500 farklı kullanıcı tarafından ziyaret edilmekte ve içerikten faydalanılmaktadır. Sitemizin devam eden tanıtım programları neticesinde ulaştığı hitinin yükselmesi kaçınılmazdır.

Bu rakamlar ışığında sitemizde vereceğiniz reklam maliyeti 1 numaralı reklam alanında 200 YTL/Ay (*) olmaktadır. Bu halde reklamınız haftada 180.000 defa monitorde görüntülenecek ve 17.500 tekil kullanıcı ki % 30 yanlış hesaplama halinde dahi 12bin kullanıcıya hitap etmiş olacaktır.

Sitemizi incelediğiniz taktirde ücretsiz tema kullanan ve düşük trafiğe müsaade eden host (veri alanlarında) yer almadığını İnternet yayıncılığının ya tutarsa mantığı yerine profesyonelce yapıldığını, amatör sitelerden ayrıldığını göreceksiniz.

Tüm bu bilgiler ışığında reklam yer ve ücretleri hakkında reklam yer ve ücretleri ni inceleyerek t-haber reklam vermenin maliyetini ve getirisini inceleyebilirsiniz.

iletişim
admin@t-haber.com

Hiç yorum yok: